Svarta vinbär, ofta kallade Nordens druva, ger en balanserad sötsyrlighet som harmonierar med Fjällfils spritsiga och krämiga konsistens. Smaken förstärks av bitar av riktiga bär och innehåller inga artificiella aromer – allt är naturligt och kommer direkt från norrländska gårdar.
En smak med konsumenternas hjälp
– ”Svarta vinbär röstades fram av våra konsumenter på sociala medier och vi är så glada att äntligen kunna erbjuda den. Fjolårets succé med havtorn satte ribban högt, och vi hoppas att denna smak blir lika uppskattad,” säger Anna Norrgård, produktchef för Fjällfil hos Norrmejerier.
Varför svarta vinbär?
Svarta vinbär är en svensk favorit som inte bara smakar gott utan också är en riktig c-vitaminbomb – de innehåller fyra gånger mer c-vitamin än apelsiner. Dessutom har de en rik historia i Sverige, där vilda svarta vinbär, eller Triston, funnits sedan 1600-talet.
Den nya smaken, med inspiration från fjällens unika natur, finns i butik från den 10 februari 2025. Precis som resten av Fjällfil-serien görs den på 100 % norrländsk mjölk.