En vinterdryck som hyllar solmogna frukter? Absolut. I vart fall när det gäller årets glögg från Blossa som är en hyllning till solmogna apelsiner.
Blossa har lyckats göra en tradition och en mediahändelse av det sätt man väljer att smaksätta årets glögg och årgång 2021 är inget undantag.
Årets glögg sägs bära spår av spanska Valencia och är en kombo, fortfarande enligt uppgift, av traditionella glöggkryddor och söt, frisk apelsin.
– Runt Valencia finns vackra fält med apelsinträd och härifrån har vi köpt färska ekologiska apelsiner som vi har skalat själva. Det färska skalet används sedan för att göra en apelsininfusion som utgör basen. Det kombineras i sin tur med torkade apelsinblommor och torkat pomerans- och citronskal för att få fram en mer komplex karaktär, beskriver Blossas Åsa Orsvärn processen.
– Den söta och friska smaken balanseras med en hint av beska som slutligen gifter sig väl med Blossas traditionella glöggkryddor, avslutar hon.