Initiativet är en del av Arlas engagemang för att minska matsvinn och samtidigt stödja samhället genom att tillhandahålla näringsrik mat till dem som behöver det mest. Genom donationerna till Maträtt bidrar Arla inte bara till att minska sitt eget matsvinn utan gör också en betydande skillnad för människors livskvalitet.
Martin Drobena, chef på Arlas mejeri i Jönköping, betonar att samarbetet med Maträtt inte bara gynnar dem som lever med ekonomiska svårigheter utan även minskar matsvinnet och därmed klimatpåverkan. Donationerna möjliggör en betydelsefull utökning av Maträtts sortiment och bidrar till att göra näringsrik mat tillgänglig för fler.
Maträtt är Räddningsmissionens koncept för sociala matbutiker som erbjuder produkter till reducerade priser till personer med låga inkomster och möjliggör arbetsmarknadsnära träning för fler. Arla Jönköping är ett fossilfritt mejeri och en viktig del av Arlas produktionskedja, med fokus på kvalitet och hållbarhet.
Genom sitt samarbete med Maträtt i Göteborg fortsätter Arla att visa sitt åtagande för att bekämpa matsvinn och stödja samhället. Donationerna av mejeriprodukter gör en konkret och positiv skillnad för både människor och miljö.