Klöver mjölkdryck som nu lanseras är resultatet innovation i Sverige, skriver Arla och berättar att man genom att använda filtrerad mjölk (så kallat mjölkretentat), som blir över vid produktionen av laktosfria produkter, kan minska matsvinnet och producera en mjölkdryck till ett lägre pris.
– Klöver mjölkdryck är en helt ny innovation inom mjölkkategorin. Genom att ta tillvara på fler delar ue vår mjölkproduktion minskar vi matsvinnet, säger Konrad von Otter som är kategoriansvarig för mjölken hos Arla Sverige.
Jämfört med Arlas vanliga mellanmjölk har den nya produkten lite mindre fett och protein men lika mycket kalcium. Produkten har lite längre hållbarhet vilket minskar matsvinnet även hos konsumenten.
– Denna nya svenska mjölkdryck har samma goda smak som vanlig mellanmjölk och passar lika bra i pannkakor som till måltidsdryck, menar Konrad von Otter.
Fakta/Klöver från Arla När mjölk förändras på något sätt behöver den kallas mjölkdryck istället för mjölk, både för laktosfria mjölkdrycker och för denna nya produkt. Den produceras på Arlas mejeri i Jönköping, av 100% mjölk från svenska Arlagårdar och filtrerad mjölk, även den från svenska Arlagårdar.