– Vi är glada och stolta över att Bärtas produkter nu finns i fler butiker runt om i landet. Det gör att fler har möjlighet att njuta av närodlad, ekologisk och vegansk mat helt fri från tillsatser, säger Pia Qvarnström, VD och grundare av Bärta.
Den 13 mars hade dagligvaruhandeln sitt senaste ECR-fönster, ett rekommenderat tidsfönster för lansering och revidering av produkter i butikerna. Då valde Axfood att ta in Bärtas växtbaserade smörgåspålägg BÄRTA® Helbit Enrisrökt och BÄRTA® Helbit Rosmarin och Vitlök till flera av deras butikskedjor. Produkterna tar på så vis plats i kylen hos ytterligare 173 Hemköp, Willys och City Gross.
– Våra smörgåspålägg är framtagna för att erbjuda något helt nytt på marknaden. Vi såg att det saknades ett, på riktigt, både gott och planetnyttigt alternativ att ha på smörgåsen, säger Pia.
Bärtas planetnyttiga pålägg har visat sitt värde på marknaden, allra senast då BÄRTA® Helbit Alspånsrökt tilldelades priset “Årets MåBra-val 2023” av hälsotidningen MåBra, för sin fermenteringsprocess som gör produkterna rika på umamismak, protein och fibrer. Bärta vill med sina livsmedel bidra till en matvärld där allt är godare i munnen, bättre för kroppen och samtidigt bra för planeten.