Butiken räddade 33 ton mat

Joel Lundström, hållbarhetsansvarig, Ica Maxi Boglundsängen i Örebro räddade 33 ton mat. | Foto: Pressbild

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

33 ton mat. Så mycket har Ica Maxi Boglundsängen i Örebro räddat under 2019. Metoden? Bland annat genom att digitalisera sitt bäst före-system.

Genom att digitalisera sitt bäst före-system har Ica Maxi Boglundsängen i Örebro under 2019 räddat 33 ton mat från att slängas.
– Matsvinnet är en stor sak, men det handlar verkligen inte bara om det. Ibland kan pyttesmå förändringar göra stor skillnad, som att vi bytte ut plastpåsarna i grönsaksdisken mot kompostpåsar i papper, berättar Joel Lundström som är hållbarhetsansvarig i butiken.

– På så sätt minskade vi vår plastförbrukning och gjorde samtidigt så att kunderna kunde använda samma påse både till att bära hem frukten och grönsakerna och sedan slänga resterna i.

Digitalisering av bäst före-märkningen har man gjort i samarbete med Örebro-baserade Deligate.
– Hållbarhetsarbetet är oerhört brett, men det vi vunnit genom att använda Deligate är att vi framförallt sparar väldigt mycket tid. Vi arbetade redan innan digitaliseringen hårt med att minska matsvinnet, men genom detta kan vi sälja ut och även skänka bort större mängder tidigare än förut och tidsaspekten är oerhört positiv, säger Joel Lundström.

Har du ett nyhetstips?

Här kan du dela med dig av information eller mejla till info@butikstrender.se

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.