Rederiet Blidösundsbolaget Krav-certifierar sina serveringar på bolagets 34 båtar med kaféer och restauranger, meddelar Krav i en pressrelease.
Rederiet Blidösundsbolaget har alltså Krav-certifierat serveringarna på sina 34 båtar med kaféer och restauranger ombord.
– Det är naturligt att vi valde att bli Krav-certifierade. Vi har länge arbetat utifrån ett hållbarhetstänk och en Krav-certifiering blev nästa steg för att visa gäster och resenärer att vi har en hållbar och medveten servering, säger Agneta Gustavsson, restaurangchef hos Blidösundsbolaget.
– Certifieringen ger ett mervärde som visar att man som rederi kan göra ett medvetet val och vara angelägen om vad man serverar sina gäster och resenärer. Det är också något som stärker och motiverar personalen, tillägger Gustavsson.
– Vi är väldigt glada för att Blidösundsbolaget gått in i en Krav-certifiering med sina båtar. Förutom att en viss del av inköpen då ska vara Krav-märkta, innebär en certifiering också bland annat att man bara har miljömärkta rengöringsmedel i sina kök och att man inte använder miljöfarliga engångsplaster, förklarar Staffan Carlberg som är marknads- och regelansvarig hos Krav för restauranger och storhushåll.
– Alla resenärer i Stockholms skärgård kan nu njuta av den bästa maten på sin resa, sammanfattar Carlberg.