Dyrare el förändrar hur vi lagar mat

Foto MostPhotos

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Ökade elkostnader har fått många svenskar att tänka till när det gäller elförbrukning i hushållet och inte minst i köket. Det har lett till nya vanor.

Ökade elkostnader har fått svenskarna att tänka till om elförbrukning i köket, skriver tyska Hellofresh som låtit Yougov göra en undersökning på området.
Sju av tio svarande har under det senaste året reflekterat över den el som går åt vid matlagning under det senaste året, visar denna undesökning.

De svarande har inte bara funderat utan även gjort förändringar för att minska elförbrukningen.
27 procent av de svarande försöka laga fler mål mat samtidigt för att det ska räcka flera dagar.

37 procent av de svarande som har yngre barn gör storkok och 23 procent av de svarande använder ugnen mindre ofta.
Att laga med lock på kastrullen är något 22 procent tagit till och 17 procent av de svarande har tagit fram vattenkokare för att förkoka vattnet innan det hamnar i en kastrull på spisen.

– Höga elräkningar har fått svenskarna att reflektera över sina beteenden, inte bara när det gäller matval, utan också hur de tillagar maten. Att fundera och förändra sina vanor behöver inte göra matlagningen tråkig, tvärtom. Det finns mycket att vinna på att vara medveten, konstaterar Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan, gastronomisk chef för Hellofresh.

Har du ett nyhetstips?

Här kan du dela med dig av information eller mejla till info@butikstrender.se

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.