Framtidsmat i San Francisco – Fazer lanserar produkter med protein gjort av luft

Fazer lanserar växtbaserade produkter med Solein-protein i USA.
Foto: Fazer

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Under årets Future Food-Tech i San Francisco presenterar Fazer tre nyskapande produkter innehållande Solein® – ett protein framtaget av luft. Produkterna består av två växtbaserade drycker och en chokladbar och markerar Fazers första steg med Solein på den amerikanska marknaden.

Solein, som utvecklats av finska foodtech-bolaget Solar Foods, är ett näringsrikt och funktionellt protein skapat genom en fermenteringsprocess som använder luft och elektricitet. Det kräver varken jordbruk, gödsel eller stora arealer mark, och beskrivs som ett av de mest hållbara proteinerna på marknaden.

Fazer är först i FMCG-segmentet att introducera förpackade Solein-produkter i USA. Satsningen sker under konceptet ”Taste the Future”, med syftet att utforska nya produktkategorier och möta framtidens behov av hållbara livsmedel.

Produkterna som introduceras:

  • Snack Drink Choco (250 ml) – vegansk havredryck med chokladsmak och 2 % Solein.
  • Protein Drink Banoffee (250 ml) – vegansk havredryck med banan och karamell, innehåller 18 gram protein, varav 2 % Solein.
  • Snack Bar – chokladbar med mörk choklad och hasselnötter, innehåller 7 % Solein.

– Vi är exalterade att introducera våra banbrytande innovationer i USA. Den feedback vi får i San Francisco blir viktig för vår fortsatta utveckling, säger Heli Anttila, VP New Product Development på Fazer.

USA är, efter Singapore, den andra marknaden i världen där Solein får säljas. I Europa väntas godkännande senast 2026.

Har du ett nyhetstips?

Här kan du dela med dig av information eller mejla till info@butikstrender.se

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.