Det handlar om allsvenska Degerfors IF som fått en anmärkning från kommunen efter att – säkert i linje med en och annan supporters prioriteringar – låtit kall bärs vara prio ett och låtit maten stå framme.
Degerfors mötte AIK hemma på Stora valla i slutet av juni och fick ett oanmält besök av en kommunal miljö- och hälsa-inspektör.
Inspektören hittade flera brister i såväl hygien som i hantering av mat och dryck.
Bland annat upptäckte kommunens utsände att potatissallad och kylkonserver med korv stod framme medan kylen istället var fylld med öl.
Enligt media ska personalen på arenan också ha fått instruktion om att konserver inte fick förvaras i kylen eftersom den var till för kall öl.
– Vi brukar ha ytterligare ett kylskåp i kiosken men på grund av ett annat evenemang hade det flyttats. När det hämtades stod potatissalladen framme i ungefär 40 sekunder, och det var då inspektören kom, förklarar klubbchefen Lars Weman hos na.se.
– Vi har ingen cateringfirma likt många andra klubbar. Istället är det spelare från våra ungdomslag tillsammans med föräldrar och ledare som står där.
– Det blev ett missförstånd kring vad som skulle förvaras i kylarna, sammanfattar Lars Weman.
Men det är väl inte värre än att man kan reda ut den saken över en kall öl?