Förpackningar för minskat matsvinn

Professor Fredrik Wikström och docent Helén Williams | Foto Linn Malmén

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

I en ny bok – ”Stoppa matsvinnet!” – vill två forskare vid Karlstads universitet förklara matsvinnet och visa förpackningarnas roll i sammanhanget.

Professor Fredrik Wikström och docent Helén Williams är båda knutna till Karlstads universitet med förpackningar som ett specialområde.

I nya boken ”Stoppa matsvinnet!” vill de peka på förpackningens centrala roll i arbetet mot matsvinnet.
Vi behöver fördjupa oss i förpackningssystemet och hur förpackningssystemet utvecklats, menar forskarna som menar att en förpackningsfri handel skulle vara till stor nackdel för klimatet och istället öka matsvinnet.

Samtidigt påpekar Fredrik Wikström att det kanske kan finnas något positivt i de stora prisökningar vi ser nu.
– Kanske att vi kan börja värdesätta maten lite mer när den faktiskt kostar oss lite mer, tänka en gång till innan vi slänger något, funderar Wikström.

Läs mer om den nya boken i Butikstrender 8/2022  

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.