Lindströms i Värmland kommer nu med en burgare vilken är tillverkad av 100 procent entrecôte, en produkt man arbetat flera år med innan lansering.
– Det har tagit flera år att ta fram den perfekta entrecôteburgaren för tillagning hemma i stekpannan eller på grillen. Men nu är den äntligen här, säger Martin Lindström, mannen bakom värmländska Lindströms.
I jakten på den perfekta burgaren startade Martin Lindström med olika alternativ för några år sedan. Lindströms Angusburgare blev snabbt en succé och han började fundera på burgare gjord på utvald och finaste entrecôte.
Nu är den här; entrecôteburgaren.
Köttet kommer från rasdjur på Irland som går fritt utomhus och betar färskt, näringsrikt gräs.
En entrecôteburgare väger 150 gram och kommer utan salt och peppar.
– Det här är den första burgaren i Sverige tillverkad av 100 procent entrecôte. Stek den som vilken köttbit som helst och krydda lätt med salt och peppar så att smaken kommer fram, tipsar Martin Lindström.
Lindströms burgare på entrecôte 300 gram finns att köpa i frysdisken hos Ica, Coop och Bergendahls. Förpackningarna innehåller två burgare à 150 gram styck. En förpackning kostar cirka 49,90 kronor.