Tomater har en benägenhet att förlora sin färskhet och konsistens ganska snabbt. Inom bara tre dagar kan de tappa upp till sju procent av sin vätska, vilket kan leda till en tråkig och mosig konsistens.
En Effektiv Lösning
För att motverka detta problem har forskning visat att det bästa sättet att förvara tomater är att placera dem upp och ner.
Håll Tomaterna Saftiga
Genom att placera tomaterna med det gröna ögat nedåt, där stjälken tidigare var fäst, kan du förlänga deras färskhet. Toppdelen av tomaten, där stjälken var fäst, är den sista delen att ruttna.
Vetenskaplig Förklaring
Enligt en studie från Cook’s Illustrated förlorar tomater som förvaras med det gröna ögat uppåt upp till sju procent av sin vätska på tre dagar. Men om de förvaras upp och ner förlorar de bara en till två procent vätska under samma tidsperiod.
Att förvara tomater upp och ner är alltså ett enkelt knep som kan göra stor skillnad när det gäller att bevara deras fräschör och saftighet. Så nästa gång du köper hem färska tomater, kom ihåg att vända dem upp och ner för att njuta av dem längre.