Fortsatt minskat matsvinn, mindre utsläpp från egen verksamhet och att koncernens samtliga 262 lastbilar numera kan köras fossilfritt är exempel på viktiga framsteg under förra året, när Axfood presenterar sin hållbarhetsrapport för 2021.
– Genvägarna till ett framgångsrikt hållbarhetsarbete är få. Samtidigt som utmaningarna blir allt fler är det viktigt att integrerat och långsiktigt arbeta med alla de områden där verksamheten har en påverkan. På sikt ger det positiva resultat för såväl miljön som koncernens finansiella utveckling och varumärke, säger Axfoods hållbarhetschef Åsa Domeij.
Matsvinnet fortsatte att minska i Axfoods butikskedjor till rekordlåga 1,19 procent under 2021. Axfood använder huvudsakligen grön el och arbetar för minskad användning av el och klimatpåverkande köldmedia.
Samtliga 155 tunga lastbilar och 107 lätta lastbilar som ingår i koncernens egen lastbilsflotta kan numera köras fossilfritt.
Det här är några av de framsteg som Axfood redovisar i rapporten för 2021.