I takt med sjunkande temperaturer och kortare, mörkare dagar, smakar det gott med en värmande gryta.
Storkok är budgetvänligt och passar dessutom det utmärkt att ha med sig i matlådan – de flesta grytor blir bara godare och mer smakrika när det fått stå ett tag.
Perfekt i en tid där allt fler svenskar försöker skära på kostnader – genom att ta med sig matlåda till jobbet kan snabbt spara stora summor pengar varje månad.
En nyligen genomförd undersökning visar att många blir alltmer prismedvetna, samtidigt som de ogärna trubbar på kvaliteten.
Fler svenska konsumenter uppger till exempel att de väljer köttdisken på stormarknaden framför de mindre, mer specialiserade köttbutikerna, samtidigt som de i stor utsträckning fortsätter att välja gräsbeteskött av hög kvalitet.
Två tredjedelar av de som svarat uppger också att de har köpt premiumprodukter på grund av priset och specifika erbjudanden.
Irländskt gräsbeteskött är populärt i Sverige just för den höga kvaliteten på köttet och dess rika smak. Irländskt lamm- och nötkött är mört, saftigt och smakrikt.
I en tid där många svenskar håller hårdare i plånboken och drar ner på restaurangbesök för att i stället laga mer mat hemma, blir det extra viktigt att hitta råvaror som kan lyfta smakupplevelsen och skapa glädje i köket.
Irländskt gräsbeteskött med ursprungsmärkningen Origin Ireland är prisvärt, håller hög kvalitet och är extra smakrikt – perfekt till vinterns storkok och grytor. Och för att bredda smakerna, prova att experimentera med säsongens råvaror och addera mycket grönsaker, så räcker köttbiten till flera olika grytvarianter.