Hållbarhet i centrum för Gotlands slagteri

Hållbarhet i centrum för Gotlands slagteri
Foto: Svenskt Butikskött

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Svenskt butikskött och Gotlands slagteri sätter hållbarhet i centrum och ser nu hur vi går mot en ny och bredare syn på kött än på flera år.

Svenskt butikskött och Gotlands slagteri sätter hållbarhet i centrum och ser nu hur vi går mot en ny och bredare syn på kött än på flera år.

– Det är ett spännande läge och vi är övertygade om att vi hela tiden tar steg i rätt riktning, säger vd Thomas Östlund.

Det har, för att uttrycka sig milt, varit tuffa tider i opinionen för alla som ur någon aspekt arbetat med kött.
En debatt som saknat gråskala har talat om att det handlar om att sluta med kött helt som enda alternativ för framtiden. Men nu har någonting hänt.

– Ja, vi kan se att man idag på ett helt annat sätt talar om närodlat och svenskt, att man har något mer av en helhetssyn och att betydligt mer av diskussionen kring kött handlar om att vi behöver äta kött av bra kvalitet, sund djurhållning och produktion och mera svenskt, sammanfattar Thomas Östlund.

Och där växtbaserade alternativ promotats tydligt i debatten om konsumtionsmönster och näring har nu fokuset förflyttats.
Idag talar vi mer om närproducerat och närodlat samtidigt som diskussionen kring kött nu i högre grad handlar om att vi kanske behöver äta mindre mängd men kött av bättre kvalité.

Läs mer om Svenskt butikskött och Gotlands slagteri i nya Butikstrender 8/2021

Har du ett nyhetstips?

Här kan du dela med dig av information eller mejla till info@butikstrender.se

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.