Tyska matkasseföretaget Hellofresh konstaterar att ett nytt år innebär nya matvanor och nya trender.
I en pressrelease spanar företagets gastronomiska chef Nanna Elisabeth Vestergaard
– Matåret vi går in i påverkas av osäkra omständigheter men som får oss att vara extra kreativa. Vi kommer att laga mer mat från grunden och ta vara på det vi har hemma, upptäcka odling, eller tänka över vår elkonsumtion i köket, säger Vestergaard Kaldan.
– Det blir även väldigt spännande att se de nya kostråden och hur det påverkar våra matvanor framöver, konstaterar hon.
2023 kommer att betyda både kreativa smaker och olika sätt att laga mat och vid sidan av det nya råd kring vår kost.
I juni kommer Livsmedelsverket att uppdatera sina kostråd.
Det är i sin tur följd av de nya nordiska näringsrekommendationerna.
De har uppdaterats för förta gången på tio år och kommer nu att ta större hänsyn till miljö och hållbarhet.
Läs mer om trendspaningar och matvanor inför 2023 i Butikstrender 1/2023