När nio av tio svenskar äter för lite fullkorn kommer Fazer med nya Havrefralla där 51 procent av spannmålet består av havre. Produkten finns i butik från och med 17 februari.
Fazer tar upp fullkornstråden och lanserar nu portionsbrödet Havrefralla, rikt på fullkorn och med 51 procent av sitt spannmål från havre.
Produkten lanseras nu och ska finnas i butik från och med denna veckas måndag, alltså 17 februari.
– Havre är ett bra exempel på en nordisk råvara som ofta får för lite uppmärksamhet. Spannmålet består av 100 procent fullkorn och innehåller både protein, kolhydrater, vitaminer och mineraler samt hälsosamt fett. Havre är även vår bästa källa till betaglukan, en unik fibersort som sänker blodsockret, underlättar återhämtning efter träning samt kan bidra till att sänka förhöjda kolesterolvärden, resonerar Fazer i en pressrelease.
Hållbar nordisk havre är kärnan i Fazers nya tillväxtstrategi, därför har man nyligen investerat 320 miljoner kronor i den svenska och finska kvarnverksamheten med målet att bli en av Europas ledande aktörer.
– Vi på Fazer märker tydligt i brödhyllan att allt fler, även barnfamiljer, vill unna sig att äta gott samtidigt som man vill leva hälsosamt. Det gillar vi, säger Camilla Fjällberg hos Fazer bageri.
Fazer Havrefralla är nyckelhålsmärkt och finns i butik från och med vecka 8. Rekommenderat pris är 24.90 kr.