Som ett led i att bidra till minskade klimatutsläpp inom dagligvaruhandeln lanserar Hemköp nu ett par nyheter i sitt sortiment inom kategorin kött – Lome och Nöt & Grönt.
Lome är ett kött från tjurar som förses med en mindre dos av ett algpulver i sitt foder vilket leder till reducering av djurens metanutsläpp.
Garants ”Nöt & Grönt” är en färs som till hälften består av nötkött och till hälften grönsaker och som näst intill halverar klimatavtrycket jämfört med vanlig nötfärs.
Från 9 juni säljer Hemköp Lome, ett kött från svenska tjurar som tack vare att de förses med en daglig dos algpulver i sitt foder reducerar metanutsläppet med 70–90 procent per dag jämfört med tjurar och kor som inte äter pulvret.
Lomeköttet kommer att lanseras i utvalda Hemköpbutiker under begränsad tid. Lanseringen är en del i ett pilotsamarbete som Hemköp inleder med Volta Greentech, företaget som står bakom framtagandet av algpulvret som tjurarna äter.
I Hemköps butikshyllor finns nu också nyheten från Garant ”Nöt & Grönt”, en helt ny färs som jämfört med en vanlig nötfärs halverar klimatavtrycket då den består till hälften av nötkött och till hälften grönsaker.
– Vår ambition är att ligga i framkant gällande hållbarhet och med de här lanseringarna gör vi det helt enkelt enklare för våra kunder att äta mer hållbart. Nöt & Grönt-färsen är både hållbar, hälsosam och enkel att tillaga och med Lomeköttet kan du lägga en ryggbiff eller entrecote med lägre klimatpåverkan på grillen, säger Shoan Etemadi, försäljningschef Hemköpskedjan.