Mats Heljestrand, kategorichef kött på ICA Sverige, förklarar att ICA Hushållsfärs är ett resultat av företagets strävan att göra det enklare för kunder att göra hållbara val utan att kompromissa med smaken. Produkten kombinerar svensk nötfärs från svenska gårdar med ärtfärs, bestående av ärtprotein från gulärta, vatten och fermenterad lök.
Förutom färsen lanseras även burgare tillverkade av hushållsfärs, där 60 procent är nötfärs från svenska gårdar och 30 procent är ärtfärs, med tillsats av vatten, lök, potatis och kryddor.
Kerstin Lindvall, hållbarhetsdirektör på ICA Gruppen, understryker vikten av att minska klimatbelastningen från livsmedelsproduktionen och ser ICA Hushållsfärs som ett viktigt steg mot detta mål genom att göra produkter med lägre klimatavtryck tillgängliga för fler konsumenter.
ICA Hushållsfärs och ICA Burgare på hushållsfärs lanseras brett under vecka 11 och kommer att finnas tillgängliga i förpackningar om 500 gram och 800 gram samt förpackningar med 4×113 gram burgare.
Om produkterna:
ICA Hushållsfärs: En blandning av 30 procent ärtfärs och 70 procent nötfärs, tillgänglig i förpackningar om 500 gram och 800 gram.
ICA Burgare på hushållsfärs: Burgare tillverkade av hushållsfärs, med en fördelning av 60 procent nötfärs från svenska gårdar och 30 procent ärtfärs, förpackade i 4×113 gram.