Internationella smakinstitutet i Bryssel har korat Zeta fetaost till en av de bästa fetaostarna på marknaden vilket Zeta nu kan visa på förpackningen.
Det är inte alltid lätt för konsumenten att välja i hyllan. Utbudet är stort och skillnaderna ofta oklara, konstaterar Zeta i en pressrelease.
Därför kan, påpekar man, professionella smaktävlingar som resulterar i ett oberoende omdöme hjälpa konsumenterna på vägen.
Anledningen till detta påpekande är att det internationella smakinstitutet i Bryssel valt Zeta festoast 150 g till en av de bästa på marknaden.
Hos institutet finns en panel med några av världens främsta kockar och sommelierer. De har en viktig funktion att fylla.
På samma sätt som Guide Michelins stjärnor utvecklar restaurangmarknaden gör denna tävling, Superior taste awards, att smak och kvalitet på butiksmaten förbättras.
– Varje vara bedöms individuellt och de bästa produkterna belönas med stjärnor utifrån en tregradig skala. Det resulterar i ett omdöme som kan vägleda konsumenten i butikshyllan. Vår Zeta feta, 150 g, fick två stjärnor för exceptionellt god smak och doft och det är vi oerhört stolta över, säger Pär Uggla, inköpsansvarig för ost på Di Luca & Di Luca.
I tre år får nu sigillet pryda produktens förpackning innan osten testas på nytt.