Tillreda äkta italiensk pasta på 10 minuter genom att följa dessa enkla tips:
- Koka upp rikligt med vatten i en stor kastrull och salta väl. Pastavatten ska vara lika salt som havet. Använd minst en matsked finkornigt salt eller “sale grosso” (stora saltkorn) för varje 100 g pasta. Tillsätt saltet först när vattnet kokar. Om du tillsätter salt för tidigt kommer kokningen av vattnet att fördröjas.
- När vattnet kokar är det dags att tillsätta pastan. Låt den koka enligt koktiden på förpackningen för att säkerställa att den blir perfekt al dente. Kom ihåg att röra om några gånger under kokningen, ända ner till botten, för att pastan inte ska fastna och klibba.
- Värm den Pastasåsen med Grillade grönsaker i en djup stekpanna och använd en hålslev för att lägga pastan i pannan för de sista två minuternas kokning. På så sätt tar pastan upp smaken från såsen och blir extra god.
- Riv en generös mängd parmesanost över pastan eller toppa med en halv burrata – smaka av och njut av en äkta italiensk pastaupplevelse!
Rek. Butikspris 39,90 kr.