Italienska nyheter utan gluten – Zeta växlar upp

Nytt glutenfritt sortiment från Zeta – pasta, bröd och kakor
Foto: Di Luca / Di Luca

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Zeta breddar sitt glutenfria sortiment med sex nya italienska produkter i kategorierna pasta, bröd och kakor. Nyheterna bygger vidare på den tidigare lanseringen av fryst pizzabotten och pinsabotten, som enligt företaget fått ett starkt mottagande.

– Vi har verkligen märkt att glutenfria italienska kvalitetsprodukter varit efterlängtade bland många konsumenter, säger företaget i sin lanseringskommunikation.

De nya pastasorterna – Penne Rigate, Strozzapreti och Spaghetti – är tillverkade med majsmjöl, rismjöl och potatisstärkelse, och ska enligt producenten ge en konsistens som håller även vid uppvärmning eller som pastasallad.

Inom brödkategorin lanseras Crostini och Grissini, bakade på majsmjöl och solrosolja. Sortimentet kompletteras av mandelskorporna Cantucci.

– Det var en förutsättning att produkterna höll god kvalitet. Smak, textur och funktionalitet i vardagen har varit avgörande för att gå vidare med lanseringen, skriver Zeta.

Produkterna har nu börjat nå hyllorna hos bland annat ICA, Coop, Willys, Hemköp och Citygross. Priserna varierar mellan 26,90 och 59,90 kr.

Den glutenfria kategorin har vuxit stabilt de senaste åren, drivet både av medicinska behov och ökat intresse för specialkost. Samtidigt ökar kraven på att glutenfria alternativ ska hålla jämn kvalitet i smak och konsistens, även i användning utanför den klassiska tallriksserveringen.

Hur arbetar din butik med att utveckla det glutenfria sortimentet? Dela gärna dina erfarenheter med oss på redaktionen.

Har du ett nyhetstips?

Här kan du dela med dig av information eller mejla till info@butikstrender.se

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.