Kavli byter ut ammoniakanläggning

Arkivbild Pexels
Livsmedelsföretaget Kavli, som står för merparten av den svenska senapsproduktionen, har beslutat att behålla sin verksamhet i Eslöv. Företaget planerar att byta ut sin kylanläggning som använder ammoniak, efter att Mark- och miljööverdomstolen nekat ett utökat miljötillstånd på grund av säkerhetsrisker.

Kavli, en av Sveriges ledande tillverkare av senap och andra livsmedel som majonnäs, ketchup, ättiksprit och sojasås, kommer att fortsätta sin produktion i Eslöv trots tidigare säkerhetsbekymmer kring användningen av ammoniak i deras kylanläggning. Eslövs kommun har uttryckt oro över ammoniakens potentiella faror, särskilt med tanke på fabriksanläggningens centrala placering i staden.

Nyligen avslog Mark- och miljööverdomstolen Kavlis ansökan om ett utökat miljötillstånd, med hänvisning till att en olycka med ammoniakanläggningen skulle kunna skapa allvarliga problem för omgivningen. Detta beslut har fått företaget att ompröva sin strategi.

– ”Vi har nu gått igenom domen med våra jurister. Baserat på den har vi för avsikt att byta ut ammoniakanläggningen på fabriken i Eslöv. Vi har inga planer på att flytta vår produktion,” säger Jessica Sehlin, HR- och informationsdirektör på Kavli, till Skånska Dagbladet.

Beslutet att byta ut ammoniakanläggningen innebär att Kavli kan fortsätta sin produktion i Eslöv på ett sätt som är säkrare för både de anställda och stadens invånare. Företaget är en viktig aktör inom svensk livsmedelsindustri, och deras beslut att stanna i Eslöv säkrar både arbetstillfällen och fortsatt leverans av deras populära produkter till marknaden.

Dela denna nyhet i dina sociala medier eller via e-post:

LinkedIn
Facebook
Twitter
E-post

Annonser

NYHETER TILL DIN E-POST

Vi behandlar självklart era uppgifter enligt GDPR. Genom att bli prenumerant accepterar du vår personuppgiftspolicy. Läs mer här. Du kan avsluta prenumerationen när du vill.

Följ BUTIKSTRENDER PÅ SOCIALA MEDIER

08 – 121 514 56

Ansvarig utgivare: Dunia Jamil