Två av landets mer välkända namn i restaurangbranschen, Desirée Jaks och Emil Persson, tar gemensamt rollen som lagkaptener för Kocklandslaget – ett nytt upplägg som enligt ledningen ska stärka både ledarskap och inspiration i laget.
– Vi har fått till en bra mix för både juniorerna och seniorerna. Med det här upplägget och det driv laget visar, har vi goda förutsättningar för att säkra medaljer i kommande mästerskap, säger Jens Ericsson, General Manager för Kocklandslagen.
I årets upplaga av Culinary Olympics tog Juniorkocklandslaget hem guld, medan seniorlaget föll precis utanför pallen. Med ett antal återvändare i laget växer revanschlustan inför nästa cykel.
– Jag är riktigt taggad på att göra allt för att knipa guldet. Vi har viktiga lärdomar med oss från förra gången och nya perspektiv som kommer att stärka laget, säger lagkapten Emil Persson.
Laguppställning 2025–2028
Kocklandslaget:
Desirée Jaks, Emil Persson, David Forsman Törnqvist, Filip Ekdahl, Markus Hedemo, Moa Johansson, Nadja Kalm, Sebastian Lönnberg, Josefin Pagander, Rebecka Steen.
Juniorkocklandslaget:
Benjamin Hellström, Calle Johansson, Carl Böhrens, David Lauri, Ida Brixhall, Love Lidström, Max Salomonsson, Moa Löfqvist, Nora Pålsson, Tilda Svensson, Alma Knez.
Flera av deltagarna har rötter i restauranger med både svenska och internationella influenser – från Sushi Sho i Stockholm till Sons & Daughters i San Francisco. Laget speglar en bredd av erfarenheter från såväl krog, konditori som utbildning, och markerar en fortsatt satsning på att positionera Sverige som en gastronomisk förebild.