12 mars var, bland annat, även Alla korvars dag. Åtminstone passade de ansvariga för Korvfestivalen på att sprida budskapet om en dag med korv hela dagen.
Korvfestivalen meddelade att det är Alla korvars dag den 12 mars men ville framförallt passa på att summera årets festival och meddela alla pristagare.
Korv till frukost, lunch, middag och vickning, är i vilket fall och inte oväntat vad Korvfestivalens profiler föreslår som mat en dag som denna.
Årets korvfestival blev besökt av tusentals korvälskande, nöjda och längs vägen mätta besökare skriver man.
Ett 40-tal utställare fanns på plats och säkerställde den saken på en festival som i år lagt extra tyngd på ett bredare dryckesutbud än tidigare år.
14 korvar och sju korvtillbehör tävlade under festivalen där guld i kategorin bästa korv gick till lammkabanossen från Stensåkra charkuteri.
– Fin balans mellan hetta och diskret rörighet. Djup smak med peppriga mustiga nyanser. Spänstig, saftig konsistens, var omdömen om denna delikatess.
Silver gick till Härryda-Karlsson för cheese- & chilikorven och till Mora salt & röknings ölkorv.
Bronset hamnade hos Hellenic, specialchark, och bästa korvtillbehöret var inget annat än friterad ingefära.
Korvfestivalens västsvenska upplaga är i Göteborg 9-11 oktober.