När nu en av Sveriges största musikfestivaler Lollapalooza genomförs på Gärdet i Stockholm 1-3 juli i år är det inte bara en musikfest för hela familjen.
I år står också maten i fokus.
Lollapalooza satsar i år på ett särskilt område med garanterat svenskt kött under festivalen. Denna satsning är ett resultat av ett samarbete mellan Lollapalooza, ursprungsmärkningen Från Sverige med märket Kött från Sverige och branschorganisationen Svenskt kött.
– Det är en omvälvande tid vi lever i och aldrig har vi väl haft så stort fokus på vår egen matproduktion som nu. Därför känns det särskilt viktig och rätt att vi i år tillsammans med Lollapalooza och ursprungsmärkningen Från Sverige lyfter fram det svenska köttet och tar ställning för svensk mat, säger Svenskt kötts vd Isabel Moretti.
På den så kallade ”Kullen” kommer Texas Longhorn att bjuda på BBQ där 100 procent av köttet som serveras är svenskt, vilket man lätt kan se genom att titta efter ursprungsmärket Kött från Sverige.
Märket betyder att det är svenskt kött från djur som är födda, uppfödda och slaktade i Sverige och att varan är förädlad, förpackad och kontrollerad i Sverige. På området “Kullen” kan du också njuta av musik från flera scener och mysa i en miljö som i en svensk idyll.
– Genom samarbetet med festivalen Lollapalooza och Svenskt kött lyfter vi det svenska köttet och våra svenska mervärden för en fortsatt trygg och hållbar livsmedelsförsörjning i Sverige. Genom att titta efter märket Kött från Sverige på festivalområdet kan du göra ett mer medvetet val kring vad du äter, även när du är på festival, säger Ulrika Ekström, vd Svenskmärkning AB, som står bakom Från Sverige-märkningen