Världens största mässa för köttindustrin, Iffa, öppnar nu för att släppa in även växtbaserade produkter med start vid nästa mässa, i maj 2022.
Iffa är världens största mässa för köttindustrin men har nu konstaterat att det finns en ny marknad.
Som en konsekvens av det öppnar man nu mässan för växtbaserade produkter och laboratorieodlat kött.
Mässan startades av tyska slaktare för snart 80 år sedan och har huvudfokus även nu på den traditionella köttindustrin.
Men man vill bredda sig både mot utställare och besökare och har inlett ett samarbete med Balpro, ett tyskt nätverk för företag och experter som arbetar med alternativ till kött.
I en pressrelease säger mässans teknikdirektör Kerstin Horaczek att man är mycket glad över det nya samarbetet och att de nya inslagen ”kommer att utgöra ett viktigt bidrag till utvecklingen och samarbetet inom den globala livsmedelsindustrin”.
Nästa gång mässan hålls blir i maj 2022 och den genomförs då i Frankfurt.
Undertiteln för mässan då blir ”Teknologi för kött och alternativt protein”.