Krav skärpte reglerna när det gäller bland annat växtodling och klimat 2020 och anser att det bidrar till en långsiktig lösning kring hållbarhet.
Med nya regler för bland annat växtodling och klimat tog Krav under 2020 ytterligare steg för att bidra till en långsiktig lösning på de globala hållbarhetsutmaningar vi står inför, skriver man i en pressrelease.
Livsmedelssektorn svarar för en stor del av påverkan på miljö, klimat, djur och människor – men är också en viktig del av lösningen, noterar man i Kravs hållbarhetsrapport för 2020, som presenterades vid årsstämman.
– Krav-certifierad odling bidrar redan till mer biologisk mångfald och en god jordhälsa, men under det gångna året vässade vi växtodlingsreglerna och skärper bland annat kraven på mängden kväve som tillförs i odlingar för att ytterligare minska risken för växtnäringsläckage, berättar Anita Falkenek, vd för Krav.
– Genom att beräkna sin klimatpåverkan så blir det tydligt för bonden vilka åtgärder som kan göras på gården. Den nya regeln syftar till att inspirera till det, samtidigt som KRAV ges möjlighet att stödja de som har större påverkan på klimatet, säger Falkenek.