Långkokt men snabblagat

Tre varianter när Coop sartsar på att lansera långkokt men snabblagt i nya Coop sous vide. | Foto: Pressbild

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Coop lanserar ett nytt koncept med fem klassiska köttdetaljer, producerade på svensk råvara. Detta är ett Intressant koncept.

I och med sous vide-tillagningen blir köttet mört och tillsammans med buljongen som medföljer blir smakbilden djup, likt hemlagat, förklarar Coop.
Då den är sparsamt kryddad med enbart salt och peppar är smaken lätt att ta vidare till nya höjder, utan tongivande kryddor som stör. Men självklart går det även bra att bara värma upp och äta som den är, lyder konceptet.

– Långkokt men snabblagat är den självklara fördelen med de nya rätterna. Nu kan alla laga god och genuin mat men slippa att göra grundjobbet som både kräver viss kunskap i matlagning samt tid, konstaterar Åsa Wickholm som är chef för Coops egna varumärken.
– Detta gör de nya rätterna till ett positivt tillskott både till vardag och fest.

Kunderna får möra och smakrika köttdetaljer. Laga husman eller asiatiskt, centraleuropeiskt eller sydamerikanskt. De nya rätterna står med öppen dörr för alla matkulturer.

Coop sous vide finns i fem varianter – grytbitar av nöt, grytbitar av fläsk, rimmad fläsklägg, rimmad oxbringa och fläsksida.

Har du ett nyhetstips?

Här kan du dela med dig av information eller mejla till info@butikstrender.se

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.