I och med sous vide-tillagningen blir köttet mört och tillsammans med buljongen som medföljer blir smakbilden djup, likt hemlagat, förklarar Coop.
Då den är sparsamt kryddad med enbart salt och peppar är smaken lätt att ta vidare till nya höjder, utan tongivande kryddor som stör. Men självklart går det även bra att bara värma upp och äta som den är, lyder konceptet.
– Långkokt men snabblagat är den självklara fördelen med de nya rätterna. Nu kan alla laga god och genuin mat men slippa att göra grundjobbet som både kräver viss kunskap i matlagning samt tid, konstaterar Åsa Wickholm som är chef för Coops egna varumärken.
– Detta gör de nya rätterna till ett positivt tillskott både till vardag och fest.
Kunderna får möra och smakrika köttdetaljer. Laga husman eller asiatiskt, centraleuropeiskt eller sydamerikanskt. De nya rätterna står med öppen dörr för alla matkulturer.
Coop sous vide finns i fem varianter – grytbitar av nöt, grytbitar av fläsk, rimmad fläsklägg, rimmad oxbringa och fläsksida.