Sia-glass lanserar nya produktsegmentet Utan tillsatt socker. Till att börja med handlar lanseringen om två smaker, nämligen vanilj och choklad.
Efter vad man sammanfattar som ”ett tålmodigt och kompromisslöst arbete” har Sia-glass nu nått punkten där man kan göra denna lansering.
– Nu kan vi äntligen erbjuda Sveriges godaste gräddglass utan tillsatt socker, lika krämig och smakfull som vår vanliga gräddglass, säger företagets marknadschef Dan Bengtsson.
Efterfrågan på en gräddglass utan tillsatt socker har växt sig allt starkare hos konsumenterna, hävdar man hos Sia-glass där man varit angelägen om att skapa en sådan produkt.
Det har dock gällt att hitta rätt recept utan att kompromissa med smak och njutning, menar man.
– Kravet vi ställde på oss själva i arbetet med att ta fram denna glass var att inte tumma på den goda krämiga smaken. Ribban lades avsiktligt högt: vi skulle ta fram marknadens godaste glass utan tillsatt socker. Det fick ta lite tid, vi ville nå fram hela vägen, och nu är vi supernöjda med vad vi åstadkommit, sammanfattar Dan Bengtsson.
Sötman i glassen kommer från björksocker och steviolglykosider av stevia. Glassen är gjord med svensk färsk grädde.
De två smakerna som nu lanseras är Vanilj utan tillsatt socker och Choklad utan tillsatt socker.