Valio utökar sitt veganska sortiment Valio Oddlygood genom att lansera växtbaserade alternativ till creme fraiche, matlagningsgrädde och vispgrädde.
Att vi under de senaste åren sett en klart ökad efterfrågan på växtbaserade livsmedel är ingen nyhet.
Vi har dessutom kunnat se att även om inte andelen veganer och vegetarianer växer bland svenskarna så ökar andelen allätare, nu för tiden ofta benämnda flexitarianer.
Det tar nu Valio vidare i ett steg till när man lanserar nya växtbaserade matlagningsprodukter.
Det är Oddlygood dream fraiche (som hörs på namnet ett alternativ till creme fraiche), Oddlygood easy cooking (en matlagningsgrädde) och Oddlygood easy whipping (en vispgrädde).
– Det är väldigt spännande att vara en del arbetet för växtbaserade alternativ till klassiska matlagningsprodukter. Det ska vara lätt att anpassa maten både till vardag och fest, utan att behöva tumma på smaken, säger Valio Oddlygoods produktchef Karin Philipsson.
– I våra konsumenttester av nyheterna upplevdes smaken som god och texturen som krämig, vilket vi så klart tycker är kul, tillägger hon.