”En pizzabotten som knäcker”? Ja, i vart fall enligt Leksands knäckebröd som nu lanserar en helt ny produkt i form av innovationen Knäckepizzabotten.
Leksands fortsätter knäcka vägen framåt och nu lanseras Knäckepizzabotten. Det är som företaget beskrivet det ”unikt tunt med tunn botten och spröda kanter, likt en fin italiensk pizza”.
Knäckepizzabotten är mer konkret ett extra tunt bakat knäcke, specialutvecklat för ett perfekt resultat i ugnen.
Leksands första knäckepizza lanserades 2016 och har nu utvecklats till att botten blir basen i tillagningen, där fantasin bestämmer vilka ingredienser pizzan ska toppas med.
– Knäckepizzan är en riktigt bra produkt att ha hemma i skafferiet. Bara kreativiteten sätter gränser för fyllning och toppningar, så det är ett perfekt sätt att minska matsvinn, menar Leksands knäckebröds marknadschef Annika Sund.
– Har man till exempel en bit lax kvar från gårdagens middag – gör en pizza bianco med creme fraiche, lagrad ost och dill toppad med lite brynt smör så har du en riktigt lyxig måltid, tipsar hon.
– Vi ser en stor trend mot nyttiga och enkla lösningar som går snabbt att tillaga själv hemma. Det känns riktigt roligt att vara först med att lansera ett knäcke som är framtagen specifikt för att användas som pizzabotten, konstaterar Annika Sund.
Brödet är bakat på svensk råg, vatten och en nypa salt, helt utan tillsatser. Ett paket Leksands knäckepizzabotten innehåller 360 gram och kostar cirka 20 kronor.