Livsmedelsdagarna med 98 procent svensk meny

Livsmedelsdagarna med 98 procent svensk meny
Foto: Från Sverige

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Snart genomförs Livsmedelsdagarna i Tylösand och där imponerar man med en trerätters höstmeny med inte mindre än 98 procent svenska råvaror.

Snart genomförs Livsmedelsdagarna i Tylösand och där imponerar man med en trerätters höstmeny med inte mindre än 98 procent svenska råvaror.

Organisationen bakom ”Från Sverige” ser med glädje fram emot att presentera en utmärkt trerätters höstmeny skapad av 98% svenska råvaror vid Livsmedelsdagarna 2021. Från Sverige-märkningen är stolt huvudsponsor till Livsmedelsdagarna, skriver man i en pressrelease.

På Livsmedelsdagarnas bankett, torsdagen den 21 oktober i Tylösand, serveras nämligen en trerätters höstmeny signerad Från Sverige. Köksmästaren Henrik Andersson har tillsammans med Svenskmärkning komponerat en måltid med 98 procent svenska produkter. Här är menyn:

Förrätt
Gravad eldad röding med lättrökt palsternackskräm, rödbetspicklad fänkål samt lagrad prästostpaj på råg med svamp och silverlök.

Varmrätt
Smörstekt lammrygg med rostad schalottenlökssky, varmsallad på svartkål, grönkål, morot och rödlök, potatis och rotselleripuré samt krispig boll på lamm rillette.

Dessert
Fläderinkokt äpple med salt kanelkolasås, äppelcidersorbet, havrekakscrumble, nötganache och maräng.

Temat för Livsmedelsdagarna 2021 är ”Rebuild better – för en hållbar framtid” och då passar det naturligtvis väl med en så ”Från Sverige”-influerad meny.
Till nästa år kan det kanske till och med bli så att man hittar ett tema som är ”Från Sverige” och inte från ett importerat språk?

Har du ett nyhetstips?

Här kan du dela med dig av information eller mejla till info@butikstrender.se

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.