Lupinta ute med första tempeh på lupinbas

Lupinta ute med första tempeh på lupinbas
Foto: Lupinta

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Malmö-baserade Lupinta har nu lanserat sin första produkt på närodlade lupinbönor när man nu erbjuder en tempeh, en fermenterad filé.

Malmö-baserade Lupinta har nu lanserat sin första produkt på närodlade lupinbönor när man nu erbjuder en tempeh, en fermenterad filé.

Bakom Lupinta i Malmö står Eslam Salah, vd och grundare, med ambitionen att närodlade lupinbönor i framtiden ska bli en del av vår basmat.
De kan bli ett alternativ både till köttprodukter och till de sojabaserade köttsubstituten, menar han.

Lupinta har nu lanserat sin första produkt i dagligvaruhandeln.
Det handlar om en tempeh, en fermenterad filé som kan stekas, grillas eller användas i grytor.

Elsam Salah har studerat lantbruksvetenskap i Egypten och vid SLU Alnarp.
Idén om tempeh på lupinbönor kom efter ett experiment med snacks på lupin.

Idag finns Lupintas tempeh listad hos Ica och i såväl restauranger som butiker i olika delar av landet.
Lupinta har flera nya produkter på gång och letar samtidigt efter nya lokaler likväl som efter investerare för att kunna utvidga sin satsning.

Har du ett nyhetstips?

Här kan du dela med dig av information eller mejla till info@butikstrender.se

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.