Daphne Perlmutter, produktutvecklare på Coop Sverige, betonar att det enkla är det goda när det kommer till Coops premiumburgare. Med endast kött och havssalt är dessa burgare enkla att tillaga och utgör en välsmakande måltid för hela familjen. Frysta och förpackade i 4-pack, är de tillgängliga för köp från vecka 21 och kan också stekas vid behov utan att förlora sin kvalitet.
Coops fokus på högkvalitativa produkter märks också i övriga grillnyheter som lanseras under veckorna 20-24. Med klassiska smaker som Xtra Dijon bbq-sås, krämig salladsost för röror och wraps, samt ett luftigt glutenfritt burgarbröd, strävar Coop efter att göra grillupplevelsen både enkel och njutbar för alla kunder.
När det kommer till förälskelsen i hamburgare är det norra Sverige som tar täten. Norrbottens län toppar listan över mest köpta frysta hamburgare per invånare, medan Värmlands län dominerar när det gäller färdiga hamburgare. Den nordliga passionen för hamburgare synliggörs i köpstatistiken, medan Stockholms län och Kronobergs län tenderar att ligga i botten när det gäller köp av både frysta och färdiga hamburgare.