Den första internationella utställningen på temat hållbarhetsrapporter för företag inom mat och dryck exponeras på Alfred Nobels Björkborn i Karlskoga i höst.
728 inbjudna företag från 78 länder över hela världen har bjudits in till denna världspremiär och Örebro universitet är en partner till utställningen.
– Det här är en satsning som är exakt i linje med Örebro universitets profil där vi kombinerar mat och hälsa med hållbart företagande, säger rektor Johan Schnürer.
Nu kommer världens första utställning av hållbarhetsrapporter att genomföras på Alfred Nobels Björkborn i Karlskoga i höst, med 728 inbjudna företag från 78 länder.
”Food & Drink Sustainability Reports” är titeln på utställningen som exponeras från 1 september till 9 november.
Inom mat- och dryck-sektorn rankas Sverige som trea i världen när det gäller mängden kvalitativ hållbarhetsredovisning efter USA och Tyskland men före Kina och Frankrike.
– Det här är orsaken till att världens första utställning hamnar i Sverige och på Alfred Nobels Björkborn, förklarar arrangörerna i Gourmand Awards.
För Örebro universitet är partnerskapet i utställningen en självklarhet, konstaterar rektor Johan Schnürer.
– Det är det av två primära skäl, konstaterar Schnürer. Dels är mat och hälsa liksom hållbart företagande centrala profilområden för universitetet och dels har vi en ambition att bidra till att ytterligare lyfta fram den symbol för forskning och kunskap Alfred Nobels Björkborn är.