Den vegetariska lyxkrogen Rutabaga tar emot de sista gästerna på Grand Hôtel Stockholm den 13 juli.
Sedan ska man en tid utforma den nya restaurang som ska öppna i samma lokaler.
– Vi är otroligt stolta över vad vi har åstadkommit med Rutabaga och känner att det nu är dags att låta konceptet växa vidare på nya sätt både i Sverige och utomlands, säger Mathias Dahlgren.
– Det ger oss möjligheten att erbjuda en ny unik matupplevelse som jag drömt om att få sjösätta. Något som både kompletterar vår portfölj gastronomiskt och restaurangscenen i Norden, tillägger Dahlgren.
Mathias Dahlgren stängde Matsalen och Matbordet på Grand Hôtel i Stockholm i december 2016.
I stället öppnades Rutabaga men nu är det tid för förnyelse igen.
– Det är viktigt för Grand Hôtel att ständigt utveckla vårt erbjudande med nya upplevelser av högsta möjliga kvalitet. Rutabaga har sedan 2017 varit en uppskattad matdestination för folk från hela världen. Nu står vi redo att tillsammans med Mathias och hans team utveckla ett restaurangkoncept som Stockholm saknat, säger Pia Djupmark, vd på Grand Hôtel.
Vad det handlar om för typ av koncept är ännu en väl bevarad hemlighet. I ett pressmeddelande betonas att inga kommenterar kommer att lämnas förrän det nya konceptet presenteras under sommaren.