Di Luca & Di Luca samarbetar med Uppsala kommun i en digital mässa med tävling på temat medelhavsmat och matsvinn för kökspersonal inom kommunen.
När världen vänds upp och ner av Corona gäller det att hitta nya vägar för sin verksamhet, resonerar företaget Di Luca & Di Luca.
Nu arrangerar man tillsammans med Uppsala kommun en tävling kring Medelhavsmat och Matsvinn under en innovativ, digital mässa i Uppsala kommuns regi.
– Vi arrangerar årligen en mässa för medarbetarna i kommunens alla skol- och äldrevårdskök. I år blev den inställd men då gjorde vi den digitalt i stället för behovet av att inspireras, få del av nyheter och lära sig nytt är lika stort som alltid, säger Malin Holfve, inköpsansvarig på måltidsservice i Uppsala kommun.
Det gör två av Di Luca & Di Lucas filmade Medelhavsskolor med tillhörande tävling till ett inslag på programmet.
I den ena filmen belyser livsstilsprofessorn Mai-Lis Hellenius samt Måns Falk från Di Luca & Di Lucas matakademi vad medelhavsmat är för något och varför den är så nyttig.
– Den andra filmen vi valde ut handlar om matsvinn, något som både Di Luca & Di Luca och kommunen arbetar aktivt med sedan flera år tillbaka, berättar Malin Holfve.
Själva tävlingsmomentet är enkelt och består av att titta på filmerna samt att svara på frågor. Köken får själva bestämma om de vill tävla individuellt eller i grupp, och tävlingen pågår fram till den 7 december varefter tre vinnare dras.
– Vi tycker att det är ett kul sätt att lyfta Medelhavsmaten samt vår kompetens inom området mot restaurangvärlden och storhushåll, säger Richard Hermansson, ansvarig för Foodservice hos Di Lu & Di Luca.