Sedan 2008 har MAX Burgers aktivt arbetat med att adressera klimatfrågor. Kedjan mäter årligen utsläppen av växthusgaser genom hela sin värdekedja och har under denna tid minskat matens utsläpp med cirka 30% per 1000 kcal. För sitt engagemang inom klimatområdet tilldelades MAX pris av FN år 2019.
MAX Burgers erbjuder det bredaste sortimentet av smakrika burgare med låg klimatpåverkan inom branschen. Nyligen, förra året, förnyades den gröna menyn med lanseringen av Supreme Green. Under ledning av MAX chefskock Jonas Mårtensson arbetar man kontinuerligt i det egna testköket med att utforska nya smakkombinationer, texturer och ingredienser för att skapa nästa generations klimatsmarta burgare.
I enlighet med detta arbete lanserar MAX nu ett experiment för att undersöka hur konsumenter uppfattar och förhåller sig till mat som är både god och miljövänlig. Genom att söka en testperson för detta experiment vill MAX få insikt om hur vardagslivet kan se ut för någon som redan år 2024 följer klimatbudgeten för år 2050.
Experimentet innebär att testpersonen dokumenterar sin matkonsumtion och åtminstone en måltid per dag består av en burgare med ett klimatavtryck under 0,5 kg CO2e. Den totala klimatbudgeten för testpersonen är 11 kg CO2e per vecka, vilket motsvarar konceptet One Planet Plate från WWF Sverige.
Ansökan för att delta i experimentet öppnade den 22 april och intresserade har fram till den 28 april på sig att ansöka. För att ansöka, besök: www.max.confetti.events/maxburgarexperiment.