Mest skinka kvar efter julbordet

Mest skinka kvar efter julbordet
Foto: Mostphotos

Lästid: < 1 minut

Dela nyhet

Skinka, sill och prinskorv. De varor som det blir mest kvar av efter julbordet, enligt de som svarat i en undersökning inför kommande julmatsätande.

Skinka, sill och prinskorv. De varor som det blir mest kvar av efter julbordet, enligt de som svarat i en undersökning inför kommande julmatsätande.

Tyska matkassebolaget Hellofresh, med verksamhet i Sverige, har låtit opinionsinstitutet Censuswide fråga 1 007 svenskar om matvanor och matsvinn i samband med julmaten.

I undersökning tror en av tre som svarat att de kommer att bli mer matsvinn vid jul än annars.

För att minska svinnet har Hellofresh lanserat ett antal recept för att hjälpa konsumenter att göra god mat av det som blir kvar efter julbordet.

Och med tanke på att, som man påpekar, googlandet efter ”julskinka rester recept” ökar med 841 procent i december så kan det finnas ett behov.

Utifrån de som svarat i undersökningen presenterar matkasseföretaget också en topplista över vad de tusen som svarat tror sig få mest kvar av från julbordet.

Så här ser den listan ut:
Julskinka (61% av de svarande) 
Sill (43%)
Prinskorv (40%)
Köttbullar (40%)
Janssons frestelse (34%)
Lax (24%)
Lussekatter (19%)
Julgröt (18%)
Kål – röd, brun, grön (17%)
Revbensspjäll (15%)

Har du ett nyhetstips?

Här kan du dela med dig av information eller mejla till info@butikstrender.se

Annons

Annonser

Håll dig uppdaterad med nyheter varje vardag!

Få de senaste nyheterna direkt till din inkorg.

Vi behandlar dina uppgifter enligt GDPR

Läs Butikstrenders digitala magasin!

Upptäck de senaste branschnyheterna och trenderna online.