Profilerade krögaren Niklas Ekstedt öppnar restaurang i London. Namnet blir ”Ekstedt at The Yard”, ett projekt som landar efter tre års förberedelser.
Niklas Ekstedt har inte bara meriterat sig genom att kapa åt sig en Michelin-stjärna till självbetitlade restaurangen Ekstedt i Stockholm.
Han har också varit en trägen gäst inte bara i svenska utan även i brittiska matlagningsprogram och bodde som ung en tid i London med familjen.
Nu satsar han på att etablera sig på ett annat sätt i den brittiska huvudstaden. Det gör han med en egen restaurang.
I september öppnar han ”Ekstedt at The Yard” som ryms i en del av Scotland Yards gamla högkvarter.
Projektet har tagit tre år att få ihop, berättar Niklas Ekstedt för dn.se, men har då även försenats, som så mycket annat, av coronapandemin.
Nu blir det ändå av och på menyn kommer man att arbeta med vilt från Skottland vid sidan av exempelvis fisk, skaldjur, krabba och grönsaker från södra England.
Niklas Ekstedt säger till dn.se att han ser fram emot att få visa upp en annan och icke så belyst del av svensk och nordisk kultur i London.
– Vi har en lång tradition av att synas på teatrar, i tv med kriminalserier och även inom musik. Men nordisk mat har inte riktigt visats upp i samma utsträckning som våra andra kulturer, konstaterar kocken.