Nobis hospitality group blir alltså delägare i Goutera food, som tillverkar färsk pasta enligt italiensk hantverkstradition och har gjort det i 20 år.
Från och med i år har man breddat till att även tillverka napotalitansk pizzadeg och levererar sedan tidigare färsk pasta till Nobiskoncernens restauranger, exempelvis Operakällaren och Miss Clara.
Nu får företagen en närmare koppling genom delägarskapet och förstärker då produktionen av närproducerade livsmedel för restauranger och dagligvaruhandel, är ambitionen.
– Vi ser en stor potential i närproducerade färska råvaror och ska nu tillsammans med Goutera se hur vi kan utveckla nya områden och maträtter som våra gäster kan njuta av, säger Nobis Sandro Catenacci .
Naturligtvis är man lika nöjd hos Goutera food, vars tillverkning sker på Tyresö.
– Det är en fantastisk kvalitetsstämpel för oss. Nobis ger oss så mycket kunskap, bland annat i utvecklingen av nya produkter och produktlinjer, säger Goutera foods vd Thomas Treitler.