I år laddar Krav foodtrucken med smakportioner av ekologisk och Krav-märkt frukost tillsammans med flera anslutna livsmedelsföretag, skriver organisationen i en pressrelease.
Turnén går till tio studentcampus i åtta städer i södra och mellersta Sverige.
Den tre veckor långa foodtruck-turnén startar 29 augusti i Uppsala, och avslutas 13 september i Malmö.
Redan klockan 9 på morgonen kommer foodtrucken att finnas på plats vid universitets- och högskoleområden i respektive stad.
Studenter som inte har hunnit med frukost kan då dämpa sin hunger med lite “overnight oats” och en smoothie på äppeljuice, hallon och blåbär.
– Vi vill träffa studenter och berätta om Krav-märkt mat, som är den mest hållbara maten. Vårt märke visar att en vara är producerad på ekologisk grund, utan naturfrämmande kemiska bekämpningsmedel och konstgödsel, dessutom med extra höga krav för biologisk mångfald, mindre klimatpåverkan, djurvälfärd och bättre arbetsvillkor, säger Cecilia Lenbäck, affärsområdeschef livsmedel hos KravTurnén sker i samarbete med tre anslutna livsmedelsföretag. Ett av dem är Axfood, med bland andra butikskedjorna Willys och Hemköp, varumärket Garant och inköpsorganisationen Dagab.
– Krav är den viktigaste märkningen när konsumenter letar hållbara produkter. Därför är det självklart för oss att vara med på denna foodtruck-turné, säger Dagabs säljchef Michael Komada.