25 procent av utsläppen från maten ska bort redan till år 2026. Beskedet kommer från Coop som nu väljer att höja ambitionen för sin klimatpåverkan.
Halvering av utsläppen av växthusgaser från Coops egen verksamhet och 25 procents minskning av klimatpåverkan från maten som Coop säljer till år 2026.
Det är två av Coops nya klimatmål. Coop höjer nu ambitionen för sitt arbete för minskad klimatpåverkan med fyra övergripande klimatmål.
Målen har godkänts av Science Based Targets och validerade att vara i linje med vad Coop behöver göra för att bidra till att jordens uppvärmning begränsas till max 1,5 grader.
– Att erbjuda hållbart producerad mat i en verksamhet med så litet klimatavtryck som möjligt är en strategisk prioritering för Coop. Vi har i många år arbetat målmedvetet för att succesivt minska klimatutsläppen från vår verksamhet, konstaterar Coops kvalitets- och hållbarhetschef Charlotta Szczepanowski.
– Nu höjer vi ambitionsnivån ytterligare med nya klimatmål som spänner över hela Coops verksamhet. Vi har satt utmanande mål som ska minska klimatutsläppen från vår egen verksamhet men även påverka våra leverantörer och våra varor i butik, tillägger Szczepanowski.
Läs mer om Coop Sveriges nya klimatmål i nästa printmagasin, Butikstrender 1/2022