Bosphorus matkluster öppnar en ny anläggning i Loviseberg, Botkyrka, under början av april och satsar vidare efter 15 år inom färsk färdigmat.
Bosphorus matkluster har producerat färsk färdigmat under 15 år och gör ny en satsning på en ny stor anläggning i Lovisevbergs industriområde i Botkyrka, nära E4.
På 5 600 kvadratmeter skapas en ny anläggning för produktionen.
Bosphorus har under 15 år profilerat sig inom växtbaserad mat och medelhavskost.
– Nu håller vi på att slutföra en satsning som vi planerat under ett antal år, nämligen att skapa en modern och hållbar livsmedelsanläggning där vi kan fortsätta att växa under ett antal år med vår inriktning på växtbaserade livsmedel, säger Serdar Öztenar, vd och en av två huvudägare som varit med sedan starten.
– Vi har haft en kraftig tillväxt i efterfrågan de senaste 2-3 åren och för att kunna växa vidare var vi tvungna att bygga eget, fortsätter Serdar.
– Nu kommer vi också att få helt nya möjligheter med produktutveckling och labbanalyser för att driva på innovation och utveckling.
Investeringen uppgår till 110 miljoner kr där maskindelen står för 9 miljoner kr.
– Den här satsningen har genomförts under Covid 19-året men vi är helt övertygade om att det är ett riktigt beslut och att vi nu står starkare för att gå vidare inom vår nisch med kylda växtbaserade livsmedel, avslutar Serdar Öztenar.