Frank Eldin och Lotta Boström kommer båda från Siljans chark i Dalarna medan Mattias Westberg i Petterssons charkuteri är tredje generationens korvfabrikör.
– Det är jättekul att Frank och Lotta kommer till oss i Boden. Tillsammans har de mer än 50 års erfarenhet av kött och chark, säger Mattias Westberg.
– Vi är glada och stolta över att få vara med och utveckla Petterssons charkuteri, ett genuint mathantverk från Norrbotten med fina produkter med kvalitet och ett nytänkande för att utveckla produkterna till nya höjder. Det ska bli spännande och roligt, säger Lotta Boström och Frank Eldin.
Petterssons charkuteri startade redan 1933 i liten skala och producerar idag korv, skinkor, pålägg och delikatesser i små partier av svenskt kött.
– Den småskaliga produktionen möjliggör en unik kvalitetskontroll och borgar för en anpassningsbar och flexibel produktion, konstaterar man i presentationen av företaget.
– Våra produkter röks på äkta alspån, gran och björk direkt i fabriken och råvarorna kommer från noga utvalda gårdar i Norrbotten och på Upplandsslätten.
Charkuteriet finns sedan slutet av 1990-talet i Boden.