Restaurangbranschen är av de som är hårdast drabbade av Corona-krisen.
Nu har matentreprenören Gunnar Frykfors tagit ett initiativ för nya jobb och för att distribuera färdiglagat.
Frykfors driver sedan 15 år företaget Rent a chef som ordnar matlagningskurser och hyr ut kockar.
Nu har han dragit igång en ny verksamhet i Stockholm på matfronten.
– Jag funderade på hur vi kan hjälpa andra i samhället och samtidigt se till att de som blivit av med sina jobb kan få ihop åtminstone en liten inkomst för att betala sina räkningar, säger han till alltomstockholm.se.
Resultatet av tankarna blev Chefs movement som är ett nätverk av kockar. De erbjuder nu hemleverans av färdiglagade matlådor.
Erbjudandet omfattar hushåll i hela Storstockholm.
Maten lagas i ett produktionskök i Årsta, där tio kockar just nu arbetar och där man följer alla myndigheters riktlinjer och även de som kör ut maten gör det med mask och handskar.
Med hjälp av råvaruleverantörer och bilfirmor vilka hjälper till kan man hålla leveranserna kostnadsfria och matlådorna levereras till ett pris på 60 kronor portioner.
Man erbjuder enkla men vällagade rätter, enligt konceptet, och även veganska, vegetariska, glutenfria och laktosfria alternativ.
Från och med nu kan man även teckna veckoabonnemang på mat från Chefs movement.