Mer tid hemma har resulterat i extra tid i köket och det är tydligt att svenskars intresse för matlagning har skjutit i höjden under coronapandemin.
Enligt en undersökning av magasinappen Readly uppger 21 procent av de svarande att de har ägnat mer tid åt matlagning under pandemin än innan.
Readlys läsarsiffror visar även ett uppsving för magasinkategorin Mat & dryck som ökat med 26 procent under våren jämfört med motsvarande period året innan.
– Det är förståeligt att matlagning har blivit ett så pass hett ämne under året då de flesta av oss spenderat mycket tid hemma och fått mer utrymme för att upptäcka och laga nya recept, säger Linnéa Aguero, PR- och kommunikationschef hos Readly.
I tider då många har semestrat på hemmaplan har Readly undersökt vilka utländska kök som de svarande föredrar att laga mat från.
Italien och Medelhavet toppar listan där 44 procent angett dem som favorit, följt av rätter från USA med 25 procent och Sydostasien med 16 procent.