Orkla skriver i sin nya hållbarhetsredovisning, för 2020, att man gjort ”stora framsteg” i sitt hållbarhetsarbete under året och fortsätter mot målen.
Orkla redovisar sin hållbarhetsutveckling på koncernnivå i redovisningen för 2020.
Koncernen omfattar idag 105 fabriker i 20 länder och drygt 18 000 anställda.
Orkla skriver att man trots pandemin nått stora framsteg i hållbarhetsarbetet.
Man påpekar att man har och haft ett ”offensivt fokus” på utveckling inom växtbaserad mat, minskade växthusgasutsläpp och nya förpackningar.
– Att erbjuda produkter som främjar en mer hållbar konsumtion är Orklas viktigaste bidrag till en hållbar utveckling. Som tillverkare av livsmedel och andra konsumtionsvaror utgör FN:s hållbarhetsmål 12 för hållbar utveckling – ansvarsfull konsumtion och produktion – själva kärnan i våra ansträngningar, säger Orklas koncernchef Jaan Ivar Semlitsch.
I den egna verksamheten har Orkla minskat utsläppen med 62 procent från 2014 till 2020 och 47 procent av den energi man använder kommer från förnybara energikällor.
Man anser sig i denna del på god väg att nå de mål man satt upp om en 63-procentig minskning av utsläppen av växthusgaser till år 2025 och 77 procents minskning till år 2040.